Om mig

Invandraren

FRÅN DET ENA
TILL DET ANDRA

VEM ÄR JAG?

Jag föredrar att vara ute i naturen; bland berg, skog och vatten, Jag är en som älskar folk, fart och fläkt, men också ensamheten och lugnet i naturen. Att sova sovsäck på balkongen eller dricka te ur termos 100 m hemifrån kan vara minst lika härligt som att vakna i ett tält, ensam på en bergstopp i Norge.


Följ med mig i mina små avbrott i vardagen - äventyret är närmare än du tror.

INGET ÄVENTYR ÄR FÖR LITET


Jag tycker om att bryta vardagens mönster med små eller stora utflykter och äventyr. Hyra SUP och paddla på Fyrisån i Uppsala en vanlig veckodag eller ta semester för att cykla fyra veckor runt Tasmanien, oavsett så är det upplevelser som inte ska underskattas.


All mat som lagas i stormkök är min favoritmat. Jag gör inte detta för att fly från vardagen, det är för att förgylla vardagen, Nu vill jag visa andra att det inte krävs mycket för att uppskatta naturen runt oss.


Med den här bloggen hoppas jag kunna inspierara alla, gemene man, att ta sig ut i naturen och uppskatta friluftslivet. Varför träffar jag på så få invandrare när jag vandrar? Varför möter jag färre tjejer?


Det behöver inte vara varken komplicerat eller dyrt - bara hitta ut.

VAD VILL JAG GÖRA?
Jag vill utmana mig själv och visa att med rätt inställning och vilja så klarar vi mer än vi tror, Det krävs lite för att se mycket.


  • inspirera andra att ta sig ut och upptäcka
  • inspirera till mångfald i friluftslivet
  • utforska och visa på möjligheter

 NÄR BÖRJADE JAG

I efterhand inser jag att min äventyrslystenhet började långt innan jag förstod det. År 2013 tog jag ett drastiskt beslut att säga upp mig, hyra ut lägenheten och åka iväg tre månader, först backpacka i Australien och sedan åka hem... 

De tre månaderna blev drygt tre år.


Ensam, livrädd, ångerfull, nervös, gråtandes, skrattandes, lycklig och förhoppningsfull. Känslorna var många enam ute i det stora landet Down Under. Jag började som en "vanlig backpacker" men förälskade mig i landet, naturen, människorna, kulturen, djuren... jag började jobba, utforska, äventyra, vandra, paddla, trampa...


Äventyren fortsatte sedan i Nya Zeeland... och nu runt Sverige.

Jag är en vanlig tjej med drömmar, lägenhet och heltidsjobb i Uppsala. Jag inspireras av människor omkring mig och på sociala medier, personer med "vanliga liv" som inte har möjlighet att ge sig iväg på expedition i Nordpolen eller cykla och paddla runt t.ex. USA eller en resa i rymden.


Mitt mål var aldrig att börja vandra och ge mig ut på äventyr på egen hand, det bara blev så. Sakta, med tiden, har jag införskaffat mig utrustning för att kunna vandra och campa. Jag har inte det dyraste och det bästa, men tillräckligt, jag har inte särskild kunskap eller mångårig erfarenhet - men jag har viljan.


Följ mig på Instagram.

vedrana.ilic(a)live.se

Vandraren invandraren

VEDRANA